POP/COUNTRY/FOLK

SINGER-SONGWRITER
KROATISCH BLOED, NEDERLANDSE ROOTS
26-03-2020 Roermond_MCSharQ_2.jpeg
FOTO DOOR MCSHARQ

Mala is het alter ego van singer-songwriter Martina Lucic, geboren in Kroatië en opgegroeid in Nederland. Het woord 'Mala' kan het beste worden vertaald als 'meisje' of 'kleintje', zoals haar vader haar nog steeds noemt. 

In 1994 tijdens de Joegoslavische burgeroorlog vluchtten Martina en haar familie naar Nederland. Hoewel ze geen herinneringen aan de oorlog heeft, heeft ze de pijn en droefheid gevoeld die haar familie heeft ervaren, maar ook de hoop en eindeloze liefde voor elkaar.

 

De tijd is nu gekomen om dit emotionele verhaal te delen als een ode voor haar moedige familie.

DEBUUT-EP

3 april 2020

"De singer-songwriter vond het daarom dan ook tijd worden om het droevige verhaal van een ontheemd nest door te vertellen en greep naar de gitaar. Dat heeft geresulteerd in een prachtige reeks kleine liedjes, waarin er geflirt wordt met country [...] Kippenvel en tranen."

ZEF MAGAZINE

27/03/2020

JEREMIAH MARTENS

14/03/2020

"In het verdriet en de pijn hoorbaar op alle nummers zit altijd de boodschap van hoop en troost. En dat contrast hoor je ook muzikaal. Lucic’s warme stem en aangename akoestische en elektrische gitaarklanken gecombineerd met cello en sporadisch piano geven het materiaal diepte en body. Zo komen alle verschillende emoties prachtig tot hun recht."

SINGLES

5 mei 2020 / 22 mei 2020

In 2020 won Mala de contest Songs for Freedom, georganiseerd door het Prins Bernard-cultuurfonds in samenwerking met onder andere Bevrijdingsfestival Limburg.

Een lied over vrijheid schrijven, dat was haar taak. Gezien de geschiedenis van haar familie, stond dit nummer binnen 2 uur op papier. Op 5 mei kwam deze single met videoclip uit.

24 Limburgse artiesten zijn voor het project HOME GROWN benaderd om in 'splendid isolation' een nummer op te nemen.

 

Een project van de poppodia ECI CultuurfabriekPoppodium Voltpoppodium NIEUWE NORMuziekcentrum De Bosuil, Muziekgieterij i.s.m. Pop in Limburg

Check de videoclip voor het resultaat.

LIVE & AKOESTISCH

2019
persinfo + bio