top of page

POP/COUNTRY/FOLK

SINGER-SONGWRITER-STORYTELLER
NEDERLANDSE ROOTS, KROATISCH BLOED

Foto door Raoul van den Heuvel (@fuji_for_thought)

Mala is het alter ego van singer-songwriter Martina Lucic, geboren in Kroatië en opgegroeid in Nederland. In 1994 tijdens de Joegoslavische burgeroorlog zijn Martina en haar familie gevlucht. Hoewel ze geen herinneringen aan de oorlog heeft, heeft ze de pijn en droefheid gevoeld die haar familie heeft ervaren, maar ook de hoop en eindeloze liefde voor elkaar.

Haar verhaal heeft ze in haar debuut-EP Different But The Same vastgelegd. Op 22 april 2022 verscheen haar nieuwe album. Na een reeks openhartige interviews met mensen die ook zijn gevlucht, dook zij de studio in om het lief en leed van deze mensen een plekje te geven in haar muziek. Het resultaat is The Untold Stories, een album en boek in één, waarbij de combinatie van interviews, persoonlijke portretfoto’s en muziek vanuit het hart de lezer en luisteraar achterlaten met een gevoel van verbintenis. Dat is dan ook de boodschap die als een rode draad door deze levensverhalen loopt: heb begrip voor elkaar, praat met je medemens en oordeel minder. Je weet immers nooit welk verhaal iemand met zich meedraagt.

 

Mala blijft zich inzetten voor verandering, empathie en onderlinge verbinding. De concerten worden vaak omschreven als emotioneel afgewisseld met luchtige grapjes en een positieve en hoopvolle boodschap.

The Untold Stories

Een album met boek:
vluchtelingenverhalen vertaald naar liedjes, inclusief portretfoto's en songteksten in het boek.

DE LIMBURGER

18 augustus 2021

‘Vooroordelen wegnemen en voor meer verbinding zorgen’, dat wil Martina Lucic met haar nieuwe project ‘The Untold Stories’. [...] De zangeres interviewt in totaal acht vluchtelingen van over heel de wereld. „Dat maakt de verhalen heel erg verschillend.” 

POP IN LIMBURG

19 mei 2021

"Opgroeien als kind van getraumatiseerde vluchtelingen is vaak bijzonder verwarrend, zo legt de 27-jarige Martina Lucic via Zoom uit, zeker op jongere leeftijd. Waar ouders vooral willen vergeten, nee, moeten vergeten, is het kind vaak juist op zoek naar herinneringen. Via de geschiedenis kun je als kind van vluchtelingen je oorsprong en dus jezelf beter leren kennen. En weet je waar de schoen wringt."

EXPOSITIE PORTRETTEN

De prachtige portretten, gemaakt door fotografe Dani Silvia heb ik in 2022 twee keer mogen tentoonstellen: in Gemeente Landgraaf en Klooster Wittem (foto). Ter afsluiting van de exposities gaf ik op die locaties een concert, drukbezocht vol mooie gesprekken naar aanleiding van het hele project. 

BEVRIJDINGSDAG

5 mei 2021

In de special van L1 op 5 mei 2021, Freedom Should Be Free, naar mijn gelijknamige single uit 2020 die ik speciaal schreef voor bevrijdingsdag, was mijn single live te horen en schoof ik aan tafel om mijn verhaal te vertellen.

Kijk de aflevering hier terug.

Schermafbeelding 2021-08-30 om 15.20.28.png
Schermafbeelding 2021-08-30 om 15.20.03.png

DEBUUT-EP

3 april 2020

"De singer-songwriter vond het daarom dan ook tijd worden om het droevige verhaal van een ontheemd nest door te vertellen en greep naar de gitaar. Dat heeft geresulteerd in een prachtige reeks kleine liedjes, waarin er geflirt wordt met country [...] Kippenvel en tranen."

ZEF MAGAZINE

27/03/2020

JEREMIAH MARTENS

14/03/2020

"In het verdriet en de pijn hoorbaar op alle nummers zit altijd de boodschap van hoop en troost. En dat contrast hoor je ook muzikaal. Lucic’s warme stem en aangename akoestische en elektrische gitaarklanken gecombineerd met cello en sporadisch piano geven het materiaal diepte en body. Zo komen alle verschillende emoties prachtig tot hun recht."

SINGLES

4 december 2022 / 24 december 2022

SINGLES

14 februari 2021 / 25 juni 2021

SINGLES

5 mei 2020 / 22 mei 2020

In 2020 won Mala de contest Songs for Freedom, georganiseerd door het Prins Bernard-cultuurfonds in samenwerking met onder andere Bevrijdingsfestival Limburg.

Een lied over vrijheid schrijven, dat was haar taak. Gezien de geschiedenis van haar familie, stond dit nummer binnen 2 uur op papier. Op 5 mei kwam deze single met videoclip uit.

24 Limburgse artiesten zijn voor het project HOME GROWN benaderd om in 'splendid isolation' een nummer op te nemen.

 

Een project van de poppodia ECI CultuurfabriekPoppodium Voltpoppodium NIEUWE NORMuziekcentrum De Bosuil, Muziekgieterij i.s.m. Pop in Limburg

Check de videoclip voor het resultaat.

  • Spotify
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
MANAGEMENT & BOEKINGEN

Sharik Derksen

mala@mcsharq.nl

bottom of page