top of page
IMG_7723 (1)-01.jpeg

Mala is het alter ego van singer-songwriter Martina Lucic, geboren in Kroatië en opgegroeid in Nederland. In 1994 tijdens de Joegoslavische burgeroorlog zijn Martina en haar familie gevlucht. Hoewel ze geen herinneringen aan de oorlog heeft, heeft ze de pijn en droefheid gevoeld die haar familie heeft ervaren, maar ook de hoop en onvoorwaardelijke liefde voor elkaar.

Haar verhaal heeft ze in haar debuut-EP Different But The Same vastgelegd. Op 22 april 2022 verscheen haar nieuwste album. Na een reeks openhartige interviews met mensen die ook zijn gevlucht, dook zij de studio in om het lief en leed van deze mensen een plekje te geven in haar muziek. Het resultaat is The Untold Stories, een album en boek in één, waarbij de combinatie van interviews, persoonlijke portretfoto’s en muziek vanuit het hart de lezer/luisteraar achterlaten met een gevoel van verbintenis.

 

Dat is dan ook de boodschap die als een rode draad door deze levensverhalen loopt: heb begrip voor elkaar, praat met je medemens en oordeel minder. Je weet immers nooit welk verhaal iemand met zich meedraagt.

Foto's door Raoul van den Heuvel (@fuji_for_thought)

bottom of page